Verantwoording van deze wijnpagina's

Mijn naam is Roeland Koning, van beroep zelfstandig fotograaf. Een van mijn passies is, behalve fotografie, wijn. Toen ik op onze huwelijksreis naar Londen, mijn eerste mooie Bordeaux proefde, Château Gloria 1971, was er geen weg meer terug. Sindsdien heb ik tienduizenden wijnen mogen proeven waarvan ik notities heb gemaakt die ik op deze pagina's voor iedereen gratis beschikbaar stel.

Ik heb geen enkel financieel belang in de wijnwereld en kan dan ook zeggen dat deze proefgegevens door mij gemaakt, hoewel subjectief, objectief zijn.

De meeste wijnen proef ik op proeverijen bij wijnhandels, wijnproefclub Pourriture Noble en veel genereuze wijnvrienden.

Op De beste wijnhandels pagina vindt U de adresgegevens, telefoonnummers van en links naar wijnhandels die de meeste van de besproken wijnen verkopen, met daarachter hun specialiteiten of namen van wijnen die ze verkopen.

Op de Bijzondere wijnen pagina staat aan het einde van iedere proefnotitie in rood de leverancier en prijs van de wijn, voor zover ik die tenminste weet, vermeld.

Op de Aanraders pagina staan wijnen die je absoluut moet proberen, gezien hun opvallend goede prijs kwaliteit verhouding. De meeste zijn betaalbaar en goed om de hoek, in heel Nederland verkrijgbaar.

Ik scoor de wijnen doormiddel van een 20 punten systeem: Hoe moet ik een wijn scoren?

Over een aantal wijnen en wijngebieden ben ik zo enthousiast en heb ze zo vaak geproefd dat ik ze (deels op verzoek van vaste bezoekers op deze site) hun eigen pagina heb gegeven.

Het citeren van deze site mag geschieden onder bronvermelding.

Voor het gebruik van foto's please read our copyright statement, kunt u met ons contact opnemen. info@studiokoning.nl

Het wijngedeelte van deze site bestaat sinds 1999 en was in maart 2000 wijnsite van de maand bij een Amerikaanse wijnclub en in februari 2001 site van de maand bij Planet Internet.

Webmaster door de ogen van: Urg Manoel

  

Home

Wijnhandels

Sitemap

Pictures

Wijn

Wineflight