La Tour Carnet, Haut Médoc,

Van elk jaar, dat ik heb geproefd en genoteerd, een verkorte beschrijving, alleen de laatste proefnotities per jaargang.

Jaar

Datum

Kleur Max 3

Geur Max 4

Smaak Max 10

A.I. Max 3

Tot. Max 20

NWB Max 20

Parker Max 100

Oms.

Drinken

La Tour Carnet 1974     1982-06-25        2,5       3,4       8,0       2,3       16,2      13        -           Mooi glas maar door iets te veel zuren komt de smaak iets te iel over; geur een echte subtiele topper.   

La Tour Carnet 1976     1985-05-03        2,2       3,0       7,8       2,4       15,4      15        -           Reserves; heerlijke amandelen in de smaak; Geur: Perverse lichte Lascases geur. 

La Tour Carnet 1978     1989-01-11        2,3       3,0       8,0       2,5       15,8      14        -           Heerlijk cassis met droog hout; genieten.            Op dronk.

La Tour Carnet 1985     2006-04-10        2,3       3,0       8,3       2,6       16,2      16        -           Kurk slechts half door en vulniveau medium nek. Geur: Aardbeien, zwarte besjes en chocolade. Toefje thee en een heel klein beetje lavas. Smaak: Een mooie vrij sterke wijn met goede zuren en veel rood fruit. Lange afdronk met een beetje chocolade. Citroentjes. Lekker en levendig.     Op dronk.       

La Tour Carnet 1986     2007-04-25        2,2       3,2       8,2       2,6       16,2      13        85        Geur: Citroenen, een lekker stalletje, wat inkt en bakeliet. Zeer complex! Smaak: Zwarte bessen, oud hout tabak en een medium afdronk. Een sterke smaak van houtskool en bakeliet. Warm en voorzien van flinke zuren. 12% alc.        Drinken !         

La Tour Carnet 1995     1999-12-12        2,4       3,0       8,2       2,7       16,3      15        78-82    Geur: animaal, beetje dicht en rozijnen; Smaak: dicht maar tannine, concentratie en zwarte bessen.       va. 2005

La Tour Carnet 1996     2009-08-29        2,4       2,8       7,6       2,5       15,3      16        84-86    Geur: Zwarte bessen, oud hout, teer en houtskool. Smaak: Wijn met wat rood- en zwart fruit. Beetje houtskool, flinke zuren, aardbeien en een droge afdronk. Deze wijn in 1998, 1999 en 2000 ook geproefd. Toen wel een stuk beter, maar zeker geen hoogvlieger.12˝ % alc.   Drinken!

La Tour Carnet 1998     2001-12-09        2,5       3,2       8,4       2,7       16,8      14        83-85    Geur: heerlijk zwarte bessen met hout, munt en spek. Smaak: fraaie wijn met cassis en een animale toon, licht ondersteund door eikenhout en een goede lange afdronk.   2002/2006

La Tour Carnet 1999     2001-12-09        2,6       3,0       8,2       2,6       16,4      16        86        Geur: Complex, met bessenfruit maar nog vrij gesloten. Smaak: Hartig, chocolade, rode bessen, mist kern.        2004

La Tour Carnet 2000     2002-12-08        2,7       3,1       8,4       2,7       16,9      17        87-89    Geur: Mokka, hout, licht koffie, cassis en lichte complexe nuance. Smaak: Fraai cassis en hout met een koffie toontje, geconcentreerd, lang en sterk met veel materie. De beste La Tour Carnet ooit! 2010

La Tour Carnet 2005     2007-12-09        2,6       3,0       8,4       2,7       16,7                 Geur: Zeer vineus, koffie, hout, en wat verstopt fruit. Smaak: Zwartye bessen en stevig hout, medium afdronk en goede materie, aardige grip en ook weer die koffir toon ( van het hout )             90-93+

La Tour Carnet 2006     2008-12-14        2,5       3,1       8,3       2,7       16,6                 91-93    Geur: Zalig cassis, vanille en hout, nog wat ingetogen maar beslist wel elegant. Smaak: Hout, vanille en zwarte bessen, pepertje op een gemiddelde afdronk. Vrij lichte body.     

La Tour Carnet 2009    2011-12-11  2,5 3,0 8,4 2,7 16,6  Geur: Pruimen en thee; Smaak: Heerlijk cassis en pruimen!. Goede balans en dito afdronk. va. 2016  

La Tour Carnet 2010 2012-11-25 2,6+3,0+8,3+2,7=16,6 Parker: 92-94 Geur: Fermentation malolactique met cassis en hout. Smaak: lekker hout, cassis, tannine en een goede afdronk.

 

Home

Wijnhandels

Sitemap

Pictures

Wijn

mailto: Roel

Wineflight